Силица гел

$1.00

SKU: Не е достапно Категорија

Опис

Силика гелот е “desiccant” што значи дека се користи за одржување на суви нешта.Силика гелот е направен од силициум диокрис-соединение кое природно се наоѓа во песокот – и има мали честички кои можат да апсорбираат количина на вода.Силика гелот е средство за сушење или со други зборови тоа е средство за сушење. Се користи за апсорпција на влага и кондензација од околината.Тоа е исклучително ефикасен и економичен начин за бизнисите да ги одржуваат своите производи свежи и суви за клиентите за време на процеисте на складирање и испора.

Може да биде во различни грамажи во принцип е пакуван во неткан матријал.

Дополнителни информации

Type

Силика гел 250 гр., Силика гел 5 гр.

TOP